CNC Lazer Kesim

LAZER KESİM

Lazer Kesim ihtiyaçlarınız için teknolojik olarak gelişmiş bir çözüm sunan ETA LAZER, doğru metal kesme sonuçları için güvenilebilecek yepyeni bir fiber lazer makinası ile müşterilerimizin taleplerini en uygun şekilde karşılayacak ekip ve ekipmanlara sahiptir.

CNC Lazer Kesim, metal imalatında en temel ve yaygın olarak kullanılan işlemdir. Lazer kesim, diğer yöntemlere göre bir çok avantajı nedeniyle sektörde kesim işlerini gerçekleştirmek için başvurulan en avantajlı teknolojidir.

eta-lazer-kesim
LAZER KESİMİN AVANTAJLARI

CNC Lazer kesimin avantajları esneklik, hassasiyet, tekrarlanabilirlik, hız, maliyet etkinliği, yüksek kalite, temassız kesim ve otomasyon olasılıklarıdır.

  • Lazer kesim, her bir ayrı kesim için takım değişimini gerektirmez. Aynı kurulum, aynı malzeme kalınlığı içinde bir çok farklı şekli kesmek için uygundur. Ayrıca, Lazer Kesim işleminde karmaşık kesimler herhangi bir sorun oluşturmaz.
  • Doğruluk, diğer termal kesim yöntemlerine kıyasla lazer kesimin en önemli avantajlarından biridir.
  • +/-0.1 mm’lik bir doğruluk, herhangi bir işlem sonrası yüksek hassasiyet elde etme fırsatı verir.
  • +/- 0.05 mm doğruluk ile neredeyse birbirinin kopyası olan parçaları garanti eder.
  • Lazer kesim, geleneksel mekanik kesim yöntemlerinden çok daha hızlıdır. Özellikle daha karmaşık kesimlerde bile. Bu da zamandan tasarruf sağlar.
  • Bodor C3 3KW son teknoloji ile insan gücüne az ihtiyaç duyar. Deneyimli makine operatörlerimiz, nihai kalitede büyük bir rol oynamaktadır. Ancak kesme hızı ve el işçiliğine olan az ihtiyaç, diğer kesme yöntemlerine kıyasla daha düşük maliyetlerle sonuçlanmaktadır.
  • Bodor C3 3KW ile çapaksız kesim kalitesi, zamandan tasarruf ve düşük maliyetlerle taleplerinizi karşılayabilmektedir.
  • Lazer kesim aşamasında sadece ışın malzeme ile temas etmektedir. Bu nedenle de aletlerin aşınmasına neden olabilecek sürtünme söz konusu olmamaktadır.
LAZER KESİM TARİHÇESİ

Lazer ışınları, ilk olarak 1960 yılında fizikçi Theodore Maiman’ın düz bir lazer ışını üretebilen bir prototip yapmak için sentetik bir yakut kristali kullanmasıyla yaratıldı. Ancak, elektrik mühendisi Kumar Patel’in CO2 kullanarak gaz lazer kesim teknolojisini icat ettiği ve lazer kesim sürecini daha ucuz ve daha verimli hale getirdiği 1963 yılı günümüz lazer kesim tarihçesinin başlangıcı olarak daha uygun kabul edilmektedir.
Patel’in çabaları, madencilik endüstrisinin lazerlere 1965’te pratik bir uygulama sunmasına izin verdi: Elmas madenlerinde kesme ve delme. Daha sonra 1967’de ilk gaz destekli lazer kesim nozulunu geliştiren Peter Houldcroft sayesinde 1 mm kalınlığında bir çelik sac kesmek mümkün oldu.