Sac Çeşitleri ve Özellikleri

Sac Çeşitleri ve Özellikleri bakımından farklılık göstermekle birlikte istenilen çalışmaya uygun sacı belirlemenizde uzman ekibimiz sizlere yardımcı olacaktır.

SAC ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

DKP SAC

DKP Sac, Slab olarak adlandırılan ve sıvı çeliğin , sürekli döküm yöntemiyle katılaştırılması sonucu meydana gelmektedir. Dikdörtgen kesitli yarı mamul ürünün sıcak olarak haddelenmesi ile elde edilen ve kalınlıkları 0,4 – 2,00 mm aralığımda değişen levha saclardır.

DKP saclar diğer sac çeşitlerine göre daha yumuşak ve istenilen şekil ve deseni vermeye müsaittir.

SİYAH SAC

Slab olarak adlandırılan ve sıvı çeliğin, sürekli döküm yöntemiyle katılaştırılması sonucu meydana gelen, dikdörtgen kesitli yarı ürünün sıcak olarak haddelenmesi ile elde edilen ve kalınlıkları 1,50 – 20,00 mm aralığında değişen levha saclardır.

Sac Çeşitleri ve Özellikleri

HRP SAC

Sıcak haddelenmiş yassı çeliklerin ısıtma işlemi yapılmadan haddelenmesi ile üretilen ve çıkan ürünlerin oksitlenmiş yüzeyleri hidrolik asit ile temizlenmiş halidir. İsteğe bağlı olarak saclar yağlanabilmektedir. Kalınlıkları 1,5 – 4,5 mm arasında değişmektedir.

GALVANİZ SAC

Demir madeni özelliği gereği oksijen ve nem oranının yüksek olduğu yerlerde çok yavaş ilerleyen bir yanma tepkimesi ile paslanır. Bundan sebep nemli ve ıslak ortamlarda siyah sac tercih edilmemektedir. Siyah sac yerine çinko kaplamalı galvaniz sacların kullanılması maliyet ve işlevsellik bakımından daha uygun ve sağlıklıdır.

PASLANMAZ SAC

Kullanım alanı en yaygın malzemelerden biride paslanmaz malzemelerdir. En çok tercih edilen paslanmaz saclar 304 kalitesinde olanlandır.

Diğer kalite türleri ise 316, 430, 321, 309, 310 gibi değişik kimyasal özellikli saclardır. Ayrıca mat, parlak, taşlı ve desen yüzeyli olarak üretimi yapılabilmektedir. Kolay işlenme, kolay şekil alma ve mükemmel bir şekilde kaynak tutma özelliği mevcuttur.